Latvijas hokeja Virslīgas regulāra pēdējā čempionāta spēlē starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja” spēcīgāki izrādījās viesi, kuri pārspēja ledus saimniekus ar rezultātu 4:6 (2:1; 2:3; 0:2). Spēles iznākums abām komandām nemainītu partnerus izslēgšanas spēles, tomēr spēle pārvērtās spraigā cīņā, kurā veiksmīgāki bija liepājnieki.

HK “Liepāja” no pirmām sekundēm uzsāka ļoti agresīvu spēli ar negaidīti asiem spēka paņēmieniem. Jelgavnieki nebija gatavi tādam pavērsienam un jau ceturtā minūtē ielaida ripu savu vārtos. Viesu aizsargs Kārlis Liepiņš izmainīja ripas lidojumu un vārtsargs Reinis Petkus nebija spējīgs glābt vārtus, neskatoties uz to, ka labi redzēja metiena momentu – 0:1. Zaudētie vārti un sāpīgie spēka paņēmieni lika sarosīties HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem. Astotā minūtē pēc Raimonda Upenieka un Niklāva Birova piespēlēm, izejot viens pret vārtsargu, rezultātu izlīdzināja Kristaps Millers – 1:1. Četrpadsmitā minūtē, pēc Mārtiņa Mežuļa un Kristapa Millera piespēlēm, ripa nonāca pie Artjoma Ogorodņikova, kurš ar precīzu metienu izvirzīja HK “Zemgale/LLU” spēles vadībā – 2:1.

Otro trešdaļu HK “Liepāja” atkal uzsāka agresīvi un iespieda ledus saimniekus aizsardzības zonā. Metieni uz vārtiem nedeva rezultātus, bet pavisam neveiksmīgi jelgavnieku aizsargs uzkāpa uz ripas ar slidu un tā ieslidoja savos vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 2:2. Neveiksmes turpināja maitāt HK “Zemgale/LLU” sniegumu. Septītā trešdaļas minūtē komanda nonāca lielā mazākumā un liepājnieki izmantoja šo izdevību sev par labu, izvirzoties spēles vadībā – 2:3. Arī turpinājumā saimnieki nonāca mazākumā, kas traucēja laicīgi atspēlēties. Par laimi tiesneši pamanīja pārkāpumus ar HK “Liepāja” spēlētāju spēlē un piecpadsmitā minūtē, pēc Romāna Ņekļudova un Žigas Svete piespēlē, aukstasinīgi ripu vārtos ieraidīja Niklāvs Birovs – 3:3. Pēc pusotra minūtes, asistējot Jānim Bērziņam, vārtu priekšā līdz galam pacīnījās uzbrucējs Toms Tauriņš un ieraidīja ripu zem augšējā vārtu pārliktņa – 4:3. Jelgavnieki noticēja, ka pabeigs trešdaļu vadībā, bet pēdējā minūtē nopelnīja noraidījumu, kuru realizēja liepājnieks Imants Leščovs un trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 4:4.

HK “Zemgale/LLU” trešdaļas sākumā bija divas iespējas izmantot vairākumu, bet par nelaimi visās izdevīgās epizodēs ripa vārtos nekrita. Toties krietni veiksmīgāki bija HK “Liepāja” spēlētāji. Trešdaļas septītā minūtē vārtus guva Māris Diļevka, bet trīspadsmitā – Ričards Kondrats. HK “Zemgale/LLU” līdz pašām spēles beigām centās atspēlēties, bet divu vārtu deficītu nespēja samazināt un atzina pretinieka uzvaru ar rezultātu – 4:6.

Līdz ar šo spēli noslēdzās Latvijas hokeja Virslīgas regulārais čempionāts, kurā HK “Zemgale/LLU” ieņēma trešo vietu. 04. un 05. martā komanda Jelgavas ledus hallē aizvadīs divas ceturtdaļfināla izslēgšanas sērijas spēles, kurās tiksies ar HK “Prizma”.

Ruslans Antropovs

A post shared by Dinara Rudan (@dinara_rudan) on

Spēles galerija

Turnīra tabula

Vieta Klubs Spēles Punkti
1. HK MOGO 30 70
2. HK Kurbads 30 64
3. HK Zemgale LLU 30 61
4. HK Liepāja 30 54
5. HS Rīga 30 36
6. HK Prizma 30 29
7. Pārdaugava 30 1